advertentie
donderdag 01 oktober 2020 11:47

Schiedam krijgt Europese subsidie voor duurzame wijkwarmte

Schiedam is één van de negen gemeenten in Zuid-Holland die een Europese subsidie tegemoet kunnen zien voor het toekomstbestendig maken van woonwijken. Het gaat om een subsidie van 2,7 miljoen euro voor de negen gemeenten die door de provincie verder wordt aangevuld tot 3 miljoen euro. Voor de subsidie hebben de negen gemeenten plannen ingeleverd hoe zij de bestaande woonwijken willen gaan verduurzamen. Deze ‘startmotor’ in 10 verschillende wijken is op haar beurt weer een startmotor voor andere wijken.

Den Haag - Schiedam is één van de negen gemeenten in Zuid-Holland die een Europese subsidie tegemoet kunnen zien voor het toekomstbestendig maken van woonwijken.

Het gaat om een subsidie van 2,7 miljoen euro voor de negen gemeenten die door de provincie verder wordt aangevuld tot 3 miljoen euro. Naast Schiedam zijn dit Alphen aan den Rijn, Den Haag, Gorinchem, Kaag en Braassem, Katwijk, Rijswijk, Rotterdam en Zoeterwoude.

Voor de subsidie hebben de negen gemeenten plannen ingeleverd hoe zij de bestaande woonwijken willen gaan verduurzamen. Deze ‘startmotor’ in 10 verschillende wijken is op haar beurt weer een startmotor voor andere wijken. De lessen en ervaringen die hier worden opgedaan kunnen dan vervolgens in andere wijken worden toegepast waardoor steeds sneller en beter meer wijken kunnen worden voorzien van duurzame warmte.