advertentie
donderdag 01 oktober 2020 15:17

Politie houdt 8-jarige scootmobieldief staande

Politie houdt 8-jarige scootmobieldief staande Foto: archief SCHIE

De politie heeft wel een heel jonge dief staande gehouden in Schiedam: een kind van 8 jaar oud op een gestolen scootmobiel. De politie kreeg een melding binnen: iemand zag een jongen op een scootmobiel die er zeker niet op thuishoorde. Zij melde het en voegde er zelfs een foto bij. Toen agenten de jongen staande hielden bleek dat het nog maar een kind was. Op zo'n jonge leeftijd ben je nog niet strafrechtelijk vervolgbaar, het kind is daarom doorgestuurd naar Pak je Kans. De scootmobiel is terug naar een volgens de politie 'hele blije eigenaar'.

Schiedam - De politie heeft wel een heel jonge dief staande gehouden in Schiedam: een kind van 8 jaar oud op een gestolen scootmobiel.

De politie kreeg een melding binnen: iemand zag een jongen op een scootmobiel die er zeker niet op thuishoorde. Zij melde het en voegde er zelfs een foto bij. Toen agenten de jongen staande hielden bleek dat het nog maar een kind was.

Op zo'n jonge leeftijd ben je nog niet strafrechtelijk vervolgbaar, het kind is daarom doorgestuurd naar Pak je Kans. De scootmobiel is terug naar een volgens de politie 'hele blije eigenaar'.

De politie, een medewerker van Halt of leerplichtambtenaar kan Pak je Kans inschakelen wanneer hij of zij signaleert dat een kind (0-18 jaar) problemen heeft of veroorzaakt. Bijvoorbeeld omdat een kind nog laat rondhangt op straat, spijbelt, dingen sloopt of iets heeft gestolen. Ook daders of slachtoffers van bijvoorbeeld pesten of sexting kunnen voor Pak je Kans in aanmerking komen. Doel van Pak je Kans is om (achterliggende) problemen op te lossen en het kind op het rechte pad te houden.

Pak je Kans vindt plaats vanuit het politiebureau en wordt in de veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond uitgevoerd door jeugdhulpverleners van Enver. De hulpverleners zijn niet betrokken bij strafrechtelijk onderzoek en gaan niet over de (uitvoering van een) straf. 'Dat zijn taken van politie en justitie' aldus Enver. 'De ondersteuning van Pak je Kans is vrijwillig maar niet vrijblijvend'.