advertentie
donderdag 01 oktober 2020 17:01

De horeca moet om 21:00 uur de deur sluiten: 'te bizar voor woorden'

Sinds dinsdag 29 september gelden verscherpte coronamaatregelen voor de horeca: in heel Nederland mag je na 21:00 uur niet meer naar binnen, om 22:00 uur moeten de zaken sluiten. De groepsgrootte gaat naar maximaal 30 personen binnen en 40 personen buiten. Vincent van Ardennen van Brasserie Stadhuis vindt het 'te bizar voor woorden'. Hij vond om middernacht sluiten al scherp genoeg. "Al het ambulant personeel is hun baan kwijt en de vast krachten moeten nog harder lopen in de hoop dat we het redden. Ik ben bang dat het heel lastig wordt" zegt een duidelijk heel sombere Vincent.

Sinds dinsdag 29 september gelden verscherpte coronamaatregelen voor de horeca: in heel Nederland mag je na 21:00 uur niet meer naar binnen, om 22:00 uur moeten de zaken sluiten.

De groepsgrootte gaat naar maximaal 30 personen binnen en 40 personen buiten.

Vincent van Ardennen van Brasserie Stadhuis vindt het 'te bizar voor woorden'. Hij vond om middernacht sluiten al scherp genoeg. "Al het ambulant personeel is hun baan kwijt en de vast krachten moeten nog harder lopen in de hoop dat we het redden. Ik ben bang dat het heel lastig wordt" zegt een duidelijk heel sombere Vincent.

Michael Boekholt van De Beurs Schiedam is ook voorzitter van Horeca Nederland afdeling Schiedam. "Wij voelen ons extra hard getroffen in de horeca, voornamelijk omdat alle maatregelen in de horeca steeds strenger worden. Het voelt oneerlijk, terwijl wij ons juist zo goed aan de maatregelen houden". Hij doet een oproep aan iedereen om zich vooral aan de maatregelen te houden: "Dan kunnen we zo snel mogelijk weer terug naar normaal".

 

 

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN

Media