advertentie
donderdag 01 oktober 2020 17:05

Schiedamse sportverenigingen: 'maatregelen verschrikkelijk' en 'komen in zwaar weer'

Ook voor de sportverenigingen gelden strengere coronamaatregelen: publiek is niet meer welkom bij amateur- en professionele sportwedstrijden. Alle sportkantines zijn dicht. Pim Koning, voorzitter van SVV noemt dat 'verschrikkelijk, maar we moeten het er mee doen'. Volgens Pim wordt er met twee maten gemeten: de horeca mag wel open tot uiterlijk 22:00 uur maar de sportkantines niet. Zoran Nikolic, voorzitter van Excelsior'20, vindt het lastig om uit te maken wat nu begeleiders zijn en wat niet. 

Ook voor de sportverenigingen gelden strengere coronamaatregelen: publiek is niet meer welkom bij amateur- en professionele sportwedstrijden. Alle sportkantines zijn dicht.

Pim Koning, voorzitter van SVV noemt dat 'verschrikkelijk, maar we moeten het er mee doen'. Volgens Pim wordt er met twee maten gemeten: de horeca mag wel open tot uiterlijk 22:00 uur maar de sportkantines niet.

Zoran Nikolic, voorzitter van Excelsior'20, vindt het lastig om uit te maken wat nu begeleiders zijn en wat niet. Want begeleiders mogen wel langs het veld staan, ouders niet. "Per team laten we nu maximaal vijf mensen toe, dat regelen we met QR-codes. Onze vrijwilligers moeten dat handhaven, die zijn daar ook niet voor opgeleid." Hij noemt het sluiten van de sportkantine 'een harde dobber'. "We komen in zwaar weer. We zijn een gezonde club, maar als we dit nog lang moeten volhouden, dan vraagt dat wel wat creativiteit van ons allemaal."

 

 

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN

Media