advertentie
donderdag 01 oktober 2020 18:16

Bezoekers en patiënten wordt dringend geadviseerd om in het ziekenhuis een mondmasker te dragen

Vandaag droeg al zo'n 80 procent van de bezoekers en patiënten in het Franciscus Vlietland ziekenhuis een mondmasker. Vanaf morgen, 2 oktober, wordt dringend geadviseerd om een eigen mondkapje te dragen. Sinds dinsdag gelden er in het hele land strengere maatregelen in een poging om de tweede golf van coronabesmettingen te breken. Het ziekenhuis doet hier (uiteraard) ook volop aan mee. 

Schiedam - Vandaag droeg al zo'n 80 procent van de bezoekers en patiënten in het Franciscus Vlietland ziekenhuis een mondmasker. Vanaf morgen, 2 oktober, wordt dringend geadviseerd om een eigen mondkapje te dragen.

Sinds dinsdag gelden er in het hele land strengere maatregelen in een poging om de tweede golf van coronabesmettingen te breken. Het ziekenhuis doet hier (uiteraard) ook volop aan mee. 

Zo worden patiënten gevraagd om alleen naar hun afspraak te komen, dus zonder begeleider. Een begeleider mag alleen mee als dit medisch noodzakelijk is bij kinderen, kwetsbare ouderen of ernstig zieke patiënten. Patiënten op verpleegafdelingen mogen slechts één bezoeker per dag ontvangen. Patiënten met (een verdenking) op corona mogen geen bezoek ontvangen. Daarvan liggen er nu al weer 27 in de Franciscus ziekenhuizen. Alle medewerkers van het ziekenhuis dragen vanaf nu een chirurgisch mondneusmasker.