advertentie
donderdag 01 oktober 2020 21:10

Bob Venhuizen, oud-directeur-bestuurder van Woonplus, op 63-jarige leeftijd overleden

Oud-directeur/bestuurder Bob Venhuizen van Woonplus is overleden. Hij werd in 1957 geboren in Groningen. In 2000 ging hij werken voor Woonplus. Venhuizen begon daar als manager Unit Stad. In die hoedanigheid had hij veel contact met de wijkbewoners in de verschillende delen van Schiedam.

Oud-directeur/bestuurder Bob Venhuizen van Woonplus is overleden. Hij werd in 1957 geboren in Groningen. In 2000 ging hij werken voor Woonplus.

Venhuizen begon daar als manager Unit Stad. In die hoedanigheid had hij veel contact met de wijkbewoners in de verschillende delen van Schiedam.

Vanaf 2006 maakte hij deel uit van de directie van de Schiedamse woningcorporatie, als directeur bedrijfsvoering. In 2009 werd Bob Venhuizen benoemd tot directeur-bestuurder van Woonplus, als opvolger van Karin van Dreven. In zijn tijd bij Woonplus zorgde Venhuizen er mede voor dat de verhoudingen tussen de woningcorporatie en de Schiedamse bewonersverenigingen veel beter werd. Met het Schiedams Overleg Bewonersorganisaties en de gemeente tekende Woonplus elke twee jaar een stedelijk sociaal plan.

Eind 2012 moest Woonplus de beslissing nemen om grote investeringen in nieuw vastgoed voorlopig uit te stellen. Venhuizen noemde dit een gevolg van het toenmalige regeerakkoord dat nadelig uitpakte voor de woningcorporaties. Aan de relatie met het SOBO kwam in 2018 een einde door een nieuwe organisatie die de belangen van de huurders moest gaan vertegenwoordigen: de HOW, wat staat voor Stichting Huurdersbelangenorganisatie Woonplus. De reden voor het opzetten van die huurdersbelangenorganisatie was onder meer het feit dat het SOBO ook niet-huurders van Woonplus vertegenwoordigde.

Eind 2018 kondigde Bob Venhuizen zijn vertrek bij Woonplus aan. Op 1 juli 2019 legde hij officieel zijn functie neer en werd hij opgevolgd door Emile Klep.
Na zijn afscheid als directeur bleef Bob Venhuizen nog wel betrokken bij Woonplus als adviseur, met de laatste maanden ‘sabbatical’ als toevoeging.
Bob Venhuizen is 63 jaar geworden.

 

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN

Media