advertentie
zaterdag 03 oktober 2020 10:57

Kind met schaar naar Pak je Kans gestuurd

Gisteravond heeft de politie een 14 jarige met een schaar opgepakt. Dat gebeurde op de Monseigneur Nolenslaan in Nieuwland. Een schaar kan een verboden wapen zijn: het kan immers gebruikt worden om mensen mee te bedreigen of te verwonden. Een gewone schaar die je op straat op zak hebt valt onder de categorie 4 sub 7 van de wet wapens en munitie. De puber had ook geen legitimatie bij zich en loog over zijn ware identiteit. 'Daar trappen wij natuurlijk niet in' aldus wijkagent Van der Vliet.

Schiedam - Gisteravond heeft de politie een 14 jarige met een schaar opgepakt. Dat gebeurde op de Monseigneur Nolenslaan in Nieuwland.

Een schaar kan een verboden wapen zijn: het kan immers gebruikt worden om mensen mee te bedreigen of te verwonden. Een gewone schaar die je op straat op zak hebt valt onder de categorie 4 sub 7 van de wet wapens en munitie.

De puber had ook geen legitimatie bij zich en loog over zijn ware identiteit. 'Daar trappen wij natuurlijk niet in' aldus wijkagent Van der Vliet. Er werd door de politie direct een bezoek aan zijn huis gebracht en gesprekken gevoerd met het zogenaamde 'zorgkader'. Daar is besloten om de jongeman aan te melden bij Pak Je Kans.

De politie, een medewerker van Halt of leerplichtambtenaar kan Pak je Kans inschakelen wanneer hij of zij signaleert dat een kind (0-18 jaar) problemen heeft of veroorzaakt. Bijvoorbeeld omdat een kind nog laat rondhangt op straat, spijbelt, dingen sloopt of iets heeft gestolen. Ook daders of slachtoffers van bijvoorbeeld pesten of sexting kunnen voor Pak je Kans in aanmerking komen. Doel van Pak je Kans is 'om (achterliggende) problemen op te lossen en het kind op het rechte pad te houden.'

Pak je Kans vindt plaats vanuit het politiebureau en wordt in de veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond uitgevoerd door jeugdhulpverleners van Enver. De hulpverleners zijn niet betrokken bij strafrechtelijk onderzoek en gaan niet over de (uitvoering van een) straf. 'Dat zijn taken van politie en justitie' aldus Enver. 'De ondersteuning van Pak je Kans is vrijwillig maar niet vrijblijvend'.