advertentie
dinsdag 06 oktober 2020 17:30

Schiedam maakt plannen om de stad bereikbaar te houden

Na de woonvisie komt het gemeentebestuur nu met de 'mobiliteitsvisie', oftewel: hoe houden we de stad bereikbaar voor iedereen? Het wordt steeds drukker in Schiedam: er worden meer woningen bijgebouwd en we gaan qua inwonersaantal naar de 90.000 toe. Maar Schiedam is een oude stad, net berekend op veel verkeer. Dat merk je: files in de binnenstad en op de doorgaande wegen, geen parkeerplek meer te vinden als je na een dag hard werken 's avonds laat thuis komt. In de mobiliteitsvisie schets het gemeentebestuur hoe ze die problemen denken te gaan op te lossen.

 

Na de woonvisie komt het gemeentebestuur nu met de 'mobiliteitsvisie', oftewel: hoe houden we de stad bereikbaar voor iedereen?

Wethouder Jeroen Ooijevaar zit nog in thuisquarantaine omdat zijn vrouw positief getest is op het coronavirus, dus we spreken Jeroen via de tablet.

Het wordt steeds drukker in Schiedam: er worden meer woningen bijgebouwd en we gaan qua inwonersaantal naar de 90.000 toe. Maar Schiedam is een oude stad, net berekend op veel verkeer. Dat merk je: files in de binnenstad en op de doorgaande wegen, geen parkeerplek meer te vinden als je na een dag hard werken 's avonds laat thuis komt. In de mobiliteitsvisie schets het gemeentebestuur hoe ze die problemen denken te gaan op te lossen.

"De uitvoering volgt later" zegt Jeroen Ooijevaar, er is dus nog volop gelegenheid voor inspraak.      

 

 

 

 

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN

Media