advertentie
donderdag 08 oktober 2020 15:31

GGD Rotterdam-Rijnmond en Erasmus MC gaan coronasneltesten valideren in Schiedam

GGD Rotterdam-Rijnmond en Erasmus MC gaan coronasneltesten valideren in Schiedam Foto: Twitter/GGD Rotterdam/Rijnmond

De GGD Rotterdam-Rijnmond en het Erasmus MC gaan in Schiedam, in de grootste teststraat van de regio, een proef doen met corona-sneltesten. In de teststraat in Schiedam worden vanaf 9 oktober naast de reguliere PCR-testen ook sneltesten afgenomen bij mensen die coronaklachten hebben. Het Erasmus Medisch Centrum gaat de analyse van de testen doen.

Schiedam - De GGD Rotterdam-Rijnmond en het Erasmus MC gaan in Schiedam, in de grootste teststraat van de regio, een proef doen met corona-sneltesten.

In de teststraat in Schiedam worden vanaf 9 oktober naast de reguliere PCR-testen ook sneltesten afgenomen bij mensen die coronaklachten hebben. Het Erasmus Medisch Centrum gaat de analyse van de testen doen.

Het doel van de proef is onderzoeken of de sneltesten betrouwbaar zijn zodat ze binnenkort ingezet kunnen worden in de bestrijding van het coronavirus. De GGD vraagt mensen die voor een PCR-test de testlocatie in Schiedam bezoeken of zij mee willen werken aan het onderzoek. Deelnemers aan het onderzoek krijgen niet eerder de uitslag van de test.

Resultaten
De GGD en het Erasmus MC gaan een nieuw soort sneltest valideren. Voor dit onderzoek zijn ongeveer 1000 deelnemers nodig. In de testlocatie staat een mobiel laboratorium van het Erasmus MC, zodat de sneltesten direct geanalyseerd kunnen worden. Naar verwachting brengt het RIVM begin november advies over de validatie van de sneltesten uit aan het ministerie van VWS.