advertentie
vrijdag 09 oktober 2020 14:31

Politie krijgt meldingen van coronababbeltrucs

De politie heeft vanuit Schiedam meerdere meldingen gekregen van babbeltrucs waarbij het coronavirus wordt genoemd. Op donderdag 8 oktober werd bij een bewoonster aan de ’s-Gravelandseweg aangebeld door een vrouw die vertelde dat zij de boel vanwege corona moest ontsmetten in opdracht van een verzorgingstehuis. De dame was alert om de vrouw de deur te wijzen. Eind september ging het bij een oudere bewoonster van de François Haverschmidtlaan wel mis. Daar kwam een vrouw binnen die vertelde van de zorg te zijn. In een onbewaakt ogenblik werd er 250 euro uit een kast gehaald. 

Schiedam - De politie heeft onder meer vanuit Schiedam meerdere meldingen gekregen van babbeltrucs waarbij het coronavirus wordt genoemd.

Op donderdag 8 oktober werd bij een bewoonster aan de ’s-Gravelandseweg aangebeld door een vrouw die vertelde dat zij de boel vanwege corona moest ontsmetten in opdracht van een verzorgingstehuis. Hierover zou een brief zijn gestuurd. De dame was alert om de vrouw de deur te wijzen.

Eind september ging het bij een oudere bewoonster van de François Haverschmidtlaan wel mis. Daar kwam een vrouw binnen die vertelde van de zorg te zijn. Zij zou de longen van de bewoonster moeten beluisteren. In een onbewaakt ogenblik bleek er vervolgens 250 euro uit een kast te zijn gehaald.

De politie zegt alert te zijn op diefstal via een babbeltruc. Op de website www.politie.nl is meer informatie te weten over dit onderwerp.