advertentie
zaterdag 10 oktober 2020 00:29

Sint Joris Doele boos: "Onze omzet verdampt omdat wij ons wél aan de regels houden"

Martine van Eijk Paul de Graaff van de Sint Joris Doele zien hun omzet verdampen omdat ze zich wel aan de coronaregels houden. Ze zijn boos omdat anderen de regels niet zo nauw nemen. "Sinds 29 september is onze agenda weer leeg geveegd vanwege de aangescherpte coronaregels" zegt Martine. Gezelschappen mogen niet groter zijn dan vier personen, "omdat het dan té gezellig wordt en de besmettingskans toeneemt". Bij trouwerijen wordt er alleen een uitzondering gemaakt voor de huwelijksceremonies, die mag met 30 personen worden bijgewoond, "maar daarna moet iedereen wegwezen en alleen naar huis".

Martine van Eijk Paul de Graaff van de Sint Joris Doele zien hun omzet verdampen omdat ze zich wel aan de coronaregels houden. Ze zijn boos omdat anderen de regels niet zo nauw nemen.

"Sinds 29 september is onze agenda weer leeg geveegd vanwege de aangescherpte coronaregels" zegt Martine. Gezelschappen mogen niet groter zijn dan vier personen, "omdat het dan té gezellig wordt en de besmettingskans toeneemt". Bij trouwerijen wordt er alleen een uitzondering gemaakt voor de huwelijksceremonies, die mag met 30 personen worden bijgewoond, "maar daarna moet iedereen wegwezen en alleen naar huis".

Dit betekent voor de Sint Joris Doele dat de huwelijken die deze maand geboekt stonden, in één klap gereduceerd werden van compleet feest met ceremonie, toost, borrel, diner en groot feest (oorspronkelijke plan vóór maart 2020) naar alleen een ceremonie voor maximaal 30 personen nu. "Je begrijpt wat dit met onze omzet doet" zegt Martine. "Maar als je dan vervolgens hoort dat je gezelschap na de ceremonie verplaatst naar een restaurant dat wel groepen aanneemt van 30 personen, waarbij overduidelijk is dat het om één gezelschap gaat die samen een bruiloft vieren, dan word ik boos en verdrietig tegelijk! De fotograaf mocht niet mee, anders zou het teveel opvallen."

"Ik zie mijn omzet verdampen omdat ik me aan de regels houd om het coronavirus de wereld uit te helpen en iemand anders gaat er met mijn zuurverdiende omzet vandoor. Je wilt niet weten hoeveel tijd en frustratie er al heeft gezeten in de voorbereidingen van alle huwelijken die steeds aangepast moesten worden vanwege de regels; en dat alles helemaal voor niets. Ik zie het voortbestaan van ons bedrijf wankelen en kan er niks tegen doen…"

Media