advertentie
zaterdag 10 oktober 2020 17:20

18-jarige Schiedammer zwaargewonde bij schietpartij, politie zoekt lichtgetinte man

Net voor 13.30 uur raakte een 18-jarige Schiedammer ernstig gewond bij een schietincident. Na reanimatie ter plaatse is hij in zorgelijke toestand naar het ziekenhuis gebracht. De politie is op zoek naar de schutter die volgens getuigen een lichtgetinte man is tussen de 20-30 jaar, tussen de 1.70 en 1.80 lang. Hij droeg een donkere jas met capuchon en mogelijk een rode trui. Hij was te voet en vluchtte richting de Vlaardingerdijk.

Na de melding van het schietincident waren de hulpdiensten snel ter plaatse. Terwijl zij zich over het slachtoffer ontfermden en probeerden de plek van het incident af te zetten om sporen te beschermen, zorgen geëmotioneerde omstanders voor een opstootje. Dat was gelukkig snel gesust.Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht, hij was niet aanspreekbaar.

Agenten en rechercheurs zijn direct in gesprek gegaan met getuigen, omstanders en andere mogelijke betrokkenen, en zoeken en bekijken camerabeelden. Er wordt sporenonderzoek verricht en gezocht naar de schutter die dus mogelijk een rode trui droeg.

Een 22-jarige man uit Schiedam is aangehouden. Zijn betrokkenheid bij het incident wordt onderzocht.

UPDATE: Vlaardinger (21) aangehouden voor schietpartij Nieuwland, zie https://schie.nu/nieuws/8651/vlaardinger-21-aangehouden-voor-schietpartij-nieuwland

Beelden: Flashphoto.nl

 

 

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN

Media