advertentie
donderdag 15 oktober 2020 10:34

Tulpenbollenactie Rotaryclub goed voor 5750 vaccinaties tegen polio

De End Polio Now tulpenbollenactie van de Rotaryclub Schiedam de Veste heeft 5750 vaccinaties opgeleverd. Niet alleen de leden van de Rotaryclub kochten voor deze actie een doosje met tulpenbollen maar boorden ook hun eigen netwerk aan. In totaal werden er 115 doosjes verkocht die in de eerste week van november uitgeleverd zullen worden. Door dit aantal kunnen er 5750 vaccinaties worden gegeven. 

Schiedam - De End Polio Now tulpenbollenactie van de Rotaryclub Schiedam de Veste heeft 5750 vaccinaties opgeleverd.

Niet alleen de leden van de Rotaryclub kochten voor deze actie een doosje met tulpenbollen maar boorden ook hun eigen netwerk aan. In totaal werden er 115 doosjes verkocht die in de eerste week van november uitgeleverd zullen worden. Door dit aantal kunnen er 5750 vaccinaties worden gegeven.

Polio komt nog voor in Afghanistan en Pakistan. Daar blijven de poliohaarden nog steeds hardnekkig en blijven grote vaccinatiecampagnes noodzakelijk.

De actie van de Schiedamse Rotaryclub is onderdeel van de wereldwijde campagne van Rotary waarbij de financiële opbrengst zal worden verdrievoudigd door de Bill & Melinda Gates Foundation.