advertentie
zondag 01 november 2020 15:31

Deskundigen: concentratie fijnstof in huis soms hoger dan buiten in Schiedam

In veel huizen is de luchtkwaliteit slecht. Soms zelfs slechter dan buiten. Het grootste probleem is fijnstof dat vrijkomt bij bakken en braden en bij het branden van kaarsen. De norm wordt volgens de Wereldgezondheidsorganisatie WHO in 15 % van de huizen in Nederland overschreden. Vooral in goed geïsoleerde energiezuinige huizen speelt dit probleem. De luchtkwaliteit buiten is in Schiedam ook niet goed, dus wat kunnen de Schiedammers het beste doen? We vroegen het aan bouwkundig adviseur Koos Scheibeler en aan Sef van den Elshout, luchtexpert van de DCMR Milieudienst Rijnmond in Schiedam.

In veel huizen is de luchtkwaliteit slecht. Soms zelfs slechter dan buiten. Het grootste probleem is fijnstof dat vrijkomt bij bakken en braden en bij het branden van kaarsen.

De norm wordt volgens de Wereldgezondheidsorganisatie WHO in 15 % van de huizen in Nederland overschreden. Vooral in goed geïsoleerde energiezuinige huizen speelt dit probleem.

De luchtkwaliteit buiten is in Schiedam ook niet goed, dus wat kunnen de Schiedammers het beste doen? We vroegen het aan bouwkundig adviseur Koos Scheibeler en aan Sef van den Elshout, luchtexpert van de DCMR Milieudienst Rijnmond in Schiedam.

 

 

 

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN

Media