advertentie
maandag 02 november 2020 08:59

Bizar ongeval met metro: kunstwerk redt bestuurder

Bizar ongeval met metro: kunstwerk redt bestuurder Foto: Flashphoto.nl

Bij metrostation de Akkers ter hoogte van het Componistenpad in Spijkenisse heeft in de nacht van zondag op maandag een bizar ongeval plaatsgevonden met een metro van de RET. De metro ramde een stootblok en schoot daarna door en bleef meter boven het wegdek hangen, ondersteunt door een kunstwerk. Er brak brand uit maar dat was snel geblust. De bestuurder van het metrotoestel kon eigenhandig zijn cabine uitkomen en was enorm geschrokken maar niet gewond.

Spijkenisse - Bij metrostation de Akkers ter hoogte van het Componistenpad in Spijkenisse heeft in de nacht van zondag op maandag een bizar ongeval plaatsgevonden met een metro van de RET.

De metro ramde een stootblok en schoot daarna door en bleef meter boven het wegdek hangen, ondersteunt door een kunstwerk. Er brak brand uit maar dat was snel geblust. De bestuurder van het metrotoestel kon eigenhandig zijn cabine uitkomen en was enorm geschrokken maar niet gewond.

"Het is een wonder dat de bestuurder de metro zonder schade heeft kunnen verlaten. Het lijkt of de metro behoorlijk hard heeft gereden. Hij is gelanceerd en heeft een flinke smakkerd gemaakt. Hij is ook redelijk beschadigd." zegt woordvoerder Kenneth van Veen van de Veiligheidsregio tegen Rijnmond. "Het wordt een moeilijke klus om de metro veilig te stellen. We moeten ervoor zorgen dat hij niet naar beneden kan vallen. Daarna kan er over bergen worden nagedacht."

Er zaten voor zover bekend geen passagiers meer in de metro toen het ongeluk gebeurde. 

Het metroverkeer ondervindt maandag beperkt hinder van het ongeval. Op de D-lijn wordt minder vaak gereden, omdat sommige metro's niet kunnen vertrekken van de nachtplek bij De Akkers. De C-lijn, die ook in Schiedam rijdt, heeft te kampen met vertragingen. Tussen Hoogvliet en De Akkers ligt de C-lijn eruit. De D-lijn rijdt daar wel gewoon.