advertentie
donderdag 05 november 2020 14:21

Vandaag toch weer meer coronabesmettingen in Schiedam; twee Schiedammers overleden

Terwijl het aantal positieve corona-testuitslagen landelijk weer afneemt, zijn er in Schiedam ten opzichte van woensdag juist weer meer besmettingen gemeld: 68 (gisteren 45). Twee Schiedammers worden vandaag als overleden door het croronavirus gemeld. Landelijk zijn er 6.996 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 650 minder dan gisteren. Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) meldt dat er op de verpleegafdelingen in de Nederlandse ziekenhuizen 261 nieuwe coronapatiënten zijn opgenomen, dat zijn er 25 meer dan gisteren. Op de intensive care werden 35 nieuwe patiënten opgenomen, bijna allemaal doorgestroomd vanaf de verpleegafdelingen.

Terwijl het aantal positieve corona-testuitslagen landelijk weer afneemt, zijn er in Schiedam ten opzichte van woensdag juist weer meer besmettingen gemeld: 68 (gisteren 45). Twee Schiedammers worden vandaag als overleden door het croronavirus gemeld.  

De corona-totalen voor Schiedam zijn nu: 2.959 positieve test-uitslagen, 81 Schiedammers opgenomen in het ziekenhuis en 31 stadsgenoten die officieel overleden zijn.

Landelijk zijn er 6.996 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 650 minder dan gisteren.

Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) meldt dat er op de verpleegafdelingen in de Nederlandse ziekenhuizen 261 nieuwe coronapatiënten zijn opgenomen, dat zijn er 25 meer dan gisteren. Op de intensive care werden 35 nieuwe patiënten opgenomen, bijna allemaal doorgestroomd vanaf de verpleegafdelingen. Dat zijn 15 nieuwe opnames minder dan gisteren. In totaal liggen er nu 60 coronapatiënten minder in het ziekenhuis dan gisteren: 2.512 (gisteren: 2.572), van wie 607 op de IC (gisteren: 612). Er zijn dus meer patiënten uit het ziekenhuis ontslagen dan opgenomen.

Ernst Kuipers: “De vrij forse daling voor de tweede opeenvolgende dag is een gunstig teken. Dit suggereert dat we het plateau bereikt hebben. Het LCPS is sinds 6 weken opnieuw operationeel en heeft cumulatief tot vandaag 1004 patienten tussen regio’s verplaatst.”

In de afgelopen 24 uur zijn er 24 patiënten verplaatst tussen de regio’s, waarvan 5 IC-patiënten.