advertentie
vrijdag 06 november 2020 11:33

Elf statushouders krijgen voorbereiding om voor de klas te staan

Elf statushouders worden via het project ‘Statushouder voor de klas’ voorbereid om in een jaar tijd de PABO deeltijdopleiding te gaan volgen. Het schoolbestuur van de Stichting Primo Schiedam en de PABO van Inholland Rotterdam hebben hiervoor samen een voorbereidingsjaar ontwikkeld. Het doel is om een bijdrage te leveren aan de maatschappelijke integratie van statushouders, het verminderen van het lerarentekort en de kandidaten de kans te bieden volwaardig mee te draaien in de maatschappij. De kandidaten komen uit Schiedam, Maassluis, Rotterdam en Berkel.

Schiedam - Elf statushouders worden via het project ‘Statushouder voor de klas’ voorbereid om in een jaar tijd de PABO deeltijdopleiding te gaan volgen.

Het schoolbestuur van de Stichting Primo Schiedam en de PABO van Inholland Rotterdam hebben hiervoor samen een voorbereidingsjaar ontwikkeld met veel aandacht voor de verdere taalverwering. Het doel van dit project is om een bijdrage te leveren aan de maatschappelijke integratie van statushouders, het verminderen van het lerarentekort en de kandidaten de kans te bieden volwaardig mee te draaien in de maatschappij.

De kandidaten komen uit Schiedam, Maassluis, Rotterdam en Berkel en zijn geselecteerd op hun onderwijsachtergrond, motivatie en hun huidige taalbeheersing. Zij krijgen twee dagen per week les van docenten van de PABO en lopen drie dagen per week stage op een basisschool.