advertentie
vrijdag 06 november 2020 21:53

Nieuwbouw voor basisscholen Loep en El Furkan op de plek van Loep

De basisscholen Loep (openbaar) en El Furkan (islamitisch) in Groenoord krijgen beiden nieuwbouw op de plek waar nu nog het oude gebouw van Loep staat. Na jarenlang getouwtrek over renovatie dan wel nieuwbouw, nadat er eerst niet genoeg budget was, zijn de schoolbesturen er nu met de gemeente uitgekomen. Er worden nu twee nieuwe basisscholen én een nieuwe gymzaal op de locatie van de huidige basisschool Loep aan de Laan van Bol’Es gebouwd. Op de vrijgekomen onderwijslocaties aan beide zijden van de Eduard van Beinumlaan zullen een nader te bepalen aantal koopwoningen worden gerealiseerd.

Schiedam - De basisscholen Loep (openbaar) en El Furkan (islamitisch) in Groenoord krijgen beiden nieuwbouw op de plek waar nu nog het oude gebouw van Loep staat.

Na jarenlang getouwtrek over renovatie dan wel nieuwbouw, nadat er eerst niet genoeg budget was, zijn de schoolbesturen er nu met de gemeente uitgekomen.

Er worden nu twee nieuwe basisscholen én een nieuwe gymzaal op de locatie van de huidige basisschool Loep aan de Laan van Bol’Es gebouwd. Op de vrijgekomen onderwijslocaties aan beide zijden van de Eduard van Beinumlaan zullen een nader te bepalen aantal koopwoningen worden gerealiseerd. Daarmee slaat de gemeente twee vliegen in één klap: er worden broodnodige woningen gebouwd én met de opbrengst van de grond wordt het tekort op de scholenbouw gedekt.

Beide schoolbesturen, Stichting Primo Schiedam en Stichting Islamitisch College zijn akkoord mits er wordt gezorgd voor voldoende speelruimte en het behoud van de eigen identiteit van beide scholen.