advertentie
zaterdag 07 november 2020 16:12

Luc van der Maaten, de 'paardenslager van de Gorzen', overleden

Luc van der Maaten, 'de paardenslager van de Gorzen' is overleden. Over Luc werd eind vorig jaar een boek geschreven. Luc de Paardenslager was een begrip in de Gorzen. Maar er kwam heel plotseling een einde aan en daar had Luc het erg moeilijk mee. Stichting J & S Projecten maakte het overlijden van Luc bekend: 'We zijn verdrietig maar hopen dat Luc zijn rust heeft gevonden. Blij dat we samen met Luc vorig jaar zijn boek hebben mogen uitgeven, Luc zal nooit vergeten worden. Gecondoleerd Martha Scholte en alle familie en vrienden en veel sterkte gewenst. Lieve Luc rust zacht'.

Schiedam - Luc van der Maaten, 'de paardenslager van de Gorzen' is overleden.

Over Luc werd eind vorig jaar een boek geschreven. Luc de Paardenslager was een begrip in de Gorzen. Maar er kwam heel plotseling een einde aan en daar had Luc het erg moeilijk mee. De uitreiking van het boek vond onder grote belangstelling plaats, Luc werd daar naar eigen zeggen 'zeer emotioneel van'.

Het boek over Luc werd uitgegeven als één van de 'Levensboeken': in een periode van ruim een half jaar hebben elf vrijwilligers het levensverhaal opgetekend van elf oudere Schiedammers. Zij kregen een uniek en persoonlijk boekje om hun verleden te delen. Het project is opgezet door ontmoetingshuis De Weerklank en inloophuis De Wissel met financiële steun van de gemeente Schiedam.
Normaal worden dit soort boeken in een oplage van 5 of 10 gemaakt, voor de directe familie alleen. Maar schrijfster Paula Poot merkte dat er voor dit boek veel meer belangstelling was. Er was echter geen geld om het boek in een wat grotere oplage te laten drukken maar Mieke Wigmans van J&S Projecten wist het geld van de gemeente hiervoor te krijgen. Wethouder Patricia van Aaken reikte op 20 december 2019 het eerste boek uit aan Luc. Zij kwam zelf als kind al in de paardenslagerij van Luc. 'Hij heeft er zo lang gezeten (40 jaar, red.) dan maak je een praatje en ontstaat er iets moois in de wijk.'

Stichting J & S Projecten maakte het overlijden van Luc bekend: 'We zijn verdrietig maar hopen dat Luc zijn rust heeft gevonden. Blij dat we samen met Luc vorig jaar zijn boek hebben mogen uitgeven, Luc zal nooit vergeten worden. Gecondoleerd Martha Scholte en alle familie en vrienden en veel sterkte gewenst. Lieve Luc rust zacht'.