advertentie
zondag 08 november 2020 09:28

Alcohol drinken recht onder het verbodsbord is niet slim

Alcohol drinken recht onder het verbodsbord is niet slim Foto: Twitter/polvandervliet

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag drie boetes uitgeschreven aan de Schimmelpenninckstraat (bij de flat Damstate) voor niet zo slimme alcoholdrinkers: ze kregen de boetes recht onder het verbodsbord. In Schiedam is het op verschillende plekken al vele jaren verboden om alcohol op straat te drinken of aangebroken flessen bij zich te hebben. Dit staat in de gemeentelijke regelgeving op het gebied van openbare orde en veiligheid, de APV.

Schiedam - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag drie boetes uitgeschreven aan de Schimmelpenninckstraat (bij de flat Damstate) voor niet zo slimme alcoholdrinkers: ze kregen de boetes recht onder het verbodsbord.  

In Schiedam is het op verschillende plekken al vele jaren verboden om alcohol op straat te drinken of aangebroken flessen bij zich te hebben. Dit staat in de gemeentelijke regelgeving op het gebied van openbare orde en veiligheid, de APV.

In de APV staat ook dat het heel Schiedam 'verboden is het voor personen die de leeftijd van achttien jaar hebben bereikt om op of aan de weg alcoholhoudende drank te nuttigen, indien dit gepaard gaat met gedragingen die de openbare orde verstoren, het woon- en leefklimaat aantasten of anderszins overlast veroorzaken'.