advertentie
zondag 08 november 2020 11:58

Franciscus Gasthuis & Vlietland: onze regio is zwaarder getroffen, het is ontzettend druk

Niels Honig, lid van de Raad van Bestuur van het Franciscus Gasthuis & Vlietland, ziet dat onze regio zwaarder wordt getroffen door de tweede golf van de coronacrisis. 'We zien wel lichtpuntjes, wat stabilisatie, dat geeft ons wat lucht, maar we zijn er nog lang niet. De reguliere zorg is afgeschaald en het is nog steeds ontzettend druk in de twee ziekenhuislocaties'. Het personeel is volgens Niels een afspiegeling van wat je in de regio ziet: er zijn ook besmettingen onder de personeelsleden, die moeten in quarantaine.

Niels Honig, lid van de Raad van Bestuur van het Franciscus Gasthuis & Vlietland, ziet dat onze regio zwaarder wordt getroffen door de tweede golf van de coronacrisis. 'We zien wel lichtpuntjes, wat stabilisatie, dat geeft ons wat lucht, maar we zijn er nog lang niet. De reguliere zorg is afgeschaald en het is nog steeds ontzettend druk in de twee ziekenhuislocaties'.

Het personeel is volgens Niels een afspiegeling van wat je in de regio ziet: er zijn ook besmettingen onder de personeelsleden, die moeten in quarantaine.

De bestuurder verwacht echter niet dat het leger moet worden ingezet in Schiedam, zoals bij de eerste golf wel gebeurde.

Over de opnamestop zegt hij: 'Dat is een uiterste maatregel die normaal haast nooit voorkomt. Maar nu hebben we dat in de tweede golf wel een aantal keer kort moeten doen. De deur gaat dan niet echt op slot maar we vragen de meldkamer om ons te ontzien zodat we ruimte kunnen maken voor nieuwe patiënten'.

We kunnen volgens Niels Honig de zorg helpen door ons zoveel mogelijk aan alle coronaregels te houden. 'We hopen op positieve ontwikkelingen'.

 

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN

Media