advertentie
dinsdag 10 november 2020 20:39

Na meer dan 10 jaar ervaring met lesgeven in Syrië hopelijk snel in Schiedam voor de klas

Elf statushouders worden via het project ‘Statushouder voor de klas’ voorbereid om in een jaar tijd de PABO deeltijdopleiding te gaan volgen. Statushouders komen hier nadat ze vaak al een pak ervaring hebben opgedaan in het land van herkomst, zegt Peter Jonkers, directeur-bestuurder van Stichting Primo Schiedam. Zoals Suhir die al meer dan 10 jaar ervaring heeft met lesgeven. Ze hoopt hier nu binnenkort aan de slag te kunnen gaan als onderwijs-assistente in het basisonderwijs, na een opleiding om de Nederlandse taal naar de PABO toe.

Elf statushouders worden via het project ‘Statushouder voor de klas’ voorbereid om in een jaar tijd de PABO deeltijdopleiding te gaan volgen.

Statushouders komen hier nadat ze vaak al een pak ervaring hebben opgedaan in het land van herkomst, zegt Peter Jonkers, directeur-bestuurder van Stichting Primo Schiedam.
Zoals Suhir die al meer dan 10 jaar ervaring heeft met lesgeven. Ze hoopt hier nu binnenkort aan de slag te kunnen gaan als onderwijs-assistente in het basisonderwijs, na een opleiding om de Nederlandse taal naar de PABO toe.

Het schoolbestuur van de Stichting Primo Schiedam en de PABO van InHolland Rotterdam hebben hiervoor samen een voorbereidingsjaar ontwikkeld. Vandaag werden de leerovereenkomsten getekend.

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN

Media