advertentie
vrijdag 13 november 2020 12:46

Handhaving heeft 58 keer gewaarschuwd en 11 bekeuringen uitgedeeld

'Het team Toezicht en Handhaving van de gemeente Schiedam is, net als de politie, wederom actief betrokken bij het toezicht op en de handhaving van de aangescherpte coronamaatregelen' schrijft burgemeester Lamers aan de gemeenteraad. Handhaving heeft 58 keer gewaarschuwd en 11 bekeuringen uitgedeeld. Lamers: 'De handhavingsstrategie is duidelijk: eerst waarschuwen en pas bij een tweede overtreding bekeuren. Uitzondering daarop vormen groepen die willens en weten de coronamaatregelen overtreden. Tussen 15 oktober en 2 november zijn door Handhaving de volgende corona gerelateerde zaken geregistreerd: 99 waarnemingen, 58 formele waarschuwingen en 11 bekeuringen'.

Schiedam - 'Het team Toezicht en Handhaving van de gemeente Schiedam is, net als de politie, wederom actief betrokken bij het toezicht op en de handhaving van de aangescherpte coronamaatregelen' schrijft burgemeester Lamers aan de gemeenteraad. Handhaving heeft 58 keer gewaarschuwd en 11 bekeuringen uitgedeeld.

Lamers: 'De handhavingsstrategie is duidelijk: eerst waarschuwen en pas bij een tweede overtreding bekeuren. Uitzondering daarop vormen groepen die willens en weten de coronamaatregelen overtreden. Tussen 15 oktober en 2 november zijn door Handhaving de volgende corona gerelateerde zaken geregistreerd: 99 waarnemingen, 58 formele waarschuwingen en 11 bekeuringen'.

Op straat is het volgens de burgemeester 'gemiddeld rustig te noemen. Wel zien we in de wijken Nieuwland en Groenoord veel vuurwerkoverlast. Politie, Jongerenwerkers en T&H houden hier gezamenlijke toezicht op'.