advertentie
vrijdag 13 november 2020 14:38

Vuurwerkverbod definitief, 40 miljoen overheidssteun voor branche

Het kabinet heeft besloten dat er deze komende jaarwisseling definitief een (eenmalig) verbod komt op de verkoop en het afsteken van consumentenvuurwerk. Het verbod moet de zorg en de politie ontlasten. Er wordt 40 miljoen euro staatssteun gegeven aan de vuurwerkbranche om de misgelopen inkomsten te compenseren. Klein vuurwerk als sterretjes, knalerwten en trektouwtjes vallen niet onder het tijdelijke vuurwerkverbod.

Het kabinet heeft besloten dat er deze komende jaarwisseling definitief een (eenmalig) verbod komt op de verkoop en het afsteken van consumentenvuurwerk. Het verbod moet de zorg en de politie ontlasten.

Er wordt 40 miljoen euro staatssteun gegeven aan de vuurwerkbranche om de misgelopen inkomsten te compenseren. Klein vuurwerk als sterretjes, knalerwten en trektouwtjes vallen niet onder het tijdelijke vuurwerkverbod.

De 25 burgemeesters die samen het Veiligheidsberaad vormen, stelden eerder al voor een vuurwerkverbod tijdens de komende jaarwisseling te zijn. De burgemeesters ondersteunden met hun uitspraak de eerder uitgesproken wens van de beroepsvereniging van Spoedeisende Hulp Artsen (NVSHA) en politiebond ACP.

De stemming onder de Schiedamse politici is verdeeld over een vuurwerkverbod. We spraken hier eerder over met Tom Jansen van de VVD, Doğukan Ergin van Denk en John Maris van Progressief Schiedam.