advertentie
zondag 15 november 2020 14:40

Grote politie-inzet na vuurwapenmelding

Grote politie-inzet na vuurwapenmelding Foto: Flashphoto.nl

Een enorme politiemacht heeft vanavond meerdere BTGV’s (BenaderingsTechniek Gevaarlijke Verdachten) uitgevoerd in Schiedam. Meerdere politie eenheden, twee honden eenheden en een zwaarbewapend team stonden paraat. Het zwaarbewapend team is uiteindelijk niet ingezet.  Bij de politie kwam een melding binnen dat er een vuurwapen gezien was waar meerdere voertuigen bij betrokken waren. Op de Burgemeester Honnerlage Gretelaan werd een van de voertuigen aangetroffen waarna een BTGV werd ingezet. Hierbij zijn twee mannen aangehouden.

Schiedam - Een enorme politiemacht heeft vanavond meerdere BTGV’s (BenaderingsTechniek Gevaarlijke Verdachten) uitgevoerd in Schiedam. Meerdere politie eenheden, twee honden eenheden en een zwaarbewapend team stonden paraat. Het zwaarbewapend team is uiteindelijk niet ingezet.

Bij de politie kwam een melding binnen dat er een vuurwapen gezien was waar meerdere voertuigen bij betrokken waren. Op de Burgemeester Honnerlage Gretelaan werd een van de voertuigen aangetroffen waarna een BTGV werd ingezet. Hierbij zijn twee mannen aangehouden.

Op de Burgemeester Gijsenlaan troffen agenten een ander voertuig aan die er mogelijk bij betrokken was. Ook hier is een BTGV procedure gestart en zijn twee mannen aangehouden.

Beide voertuigen zijn grondig doorzocht waarna de twee verdachten van het eerste voertuig heengezonden zijn. Er werd niks in hun voertuig aangetroffen en de politie had geen reden om hun over te brengen naar het bureau. De andere twee verdachten zijn overgebracht naar het bureau. Of er ook een vuurwapen is aangetroffen is niet bekend.