advertentie
maandag 16 november 2020 09:42

Ontwikkelaars Blauwhoed en Dudok kopen terrein glasfabriek

Het terrein van de voormalige glasfabriek is verkocht aan de ontwikkelaars Blauwhoed en Dudok. In de komende jaren krijgt het terrein een nieuwe bestemming waarbij onder meer zo’n 700 woningen zullen worden gerealiseerd. Op het terrein werden voorheen glasverpakkingen geproduceerd voor voedings- en drankenproducenten. De productie van glas op deze plek stopte in 2017. In de komende periode wordt door Dudok en Blauwhoed een stedenbouwkundig plan opgesteld op basis waarvan in 2021 het bestemmingsplan kan worden aangepast. De verwachting is dat de werkzaamheden in 2022 kunnen starten. 

Schiedam - Het terrein van de voormalige glasfabriek is verkocht aan de ontwikkelaars Blauwhoed en Dudok.

In de komende jaren krijgt het terrein een nieuwe bestemming waarbij onder meer zo’n 700 woningen zullen worden gerealiseerd. Op het terrein werden voorheen glasverpakkingen geproduceerd voor voedings- en drankenproducenten. De productie van glas op deze plek stopte in 2017. Na de daaropvolgende ontmanteling van de fabriek is voormalig eigenaar O-I Netherlands overgegaan tot de verkoop van het terrein.

In de komende periode wordt door Dudok en Blauwhoed een stedenbouwkundig plan opgesteld op basis waarvan in 2021 het bestemmingsplan kan worden aangepast. De verwachting is dat de werkzaamheden in 2022 kunnen starten. In de tussenliggende periode wordt onderzocht of er in het gebied (tijdelijke) culturele initiatieven kunnen worden gerealiseerd.