advertentie
zondag 22 november 2020 15:38

SOBO: 'Gemeente beantwoordt vragen over Van Gas Los niet'

Het SOBO heeft een open brief naar de Schiedamse gemeenteraad gestuurd over het project Van Gas Los. Wij spraken met Ton de Jong, penningmeester van het SOBO. "De gemeente beantwoordt onze vragen over Van Gas Los niet" stelt Ton. Wij hebben (uiteraard) de gemeente om een reactie gevraagd. De gemeente heeft echter onze vragen tot op heden óók niet beantwoord.

Het SOBO heeft een open brief naar de Schiedamse gemeenteraad gestuurd over het project Van Gas Los.

Wij spraken met Ton de Jong, penningmeester van het SOBO. "De gemeente beantwoordt onze vragen over Van Gas Los niet" stelt Ton.

Wij hebben (uiteraard) de gemeente om een reactie gevraagd. De gemeente heeft echter onze vragen tot op heden óók niet beantwoord.

 

De bedoeling van het project 'Van Gas Los' (officieel: 'Nieuwe energie voor Groenoord') is om in de nabije toekomst woningen zonder gas te gaan verwarmen. Volgens de bewonersorganisatie SOBO hebben tientallen Schiedammers zich tot hen gewend met hun zorgen over dit project. Zij zeggen niet overtuigd te zijn van het nut en de noodzaak en maken zich zorgen over de consequenties, met name op financieel gebied.

Het SOBO zegt het zorgelijk te vinden dat woningcorporatie Woonplus onderhoudswerkzaamheden gaat combineren met de loskoppeling. Hierdoor wordt de noodzakelijke aanpak van onderhoud uitgesteld, zo stelt het SOBO.Daarnaast zijn er teveel tegenvallers, teveel onzekerheden en te weinig perspectief. Het SOBO verwijst hierbij naar een soortgelijk project in Amsterdam dat door de rechter in april 2019 werd verboden en een project dat onlangs in Purmerend werd stilgelegd.In de brief doet het SOBO een oproep aan de gemeenteraad om te waken voor het nemen van besluiten waarvoor het draagvlak onder de Schiedammers ontbreekt en waarvan de gevolgen niet zijn te overzien.

 

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN

Media