advertentie
woensdag 25 november 2020 11:54

Jenevermuseum tekent NDE-manifest

Het Jenevermuseum heeft het NDE-manifest (Netwerk Digitaal Erfgoed) getekend. Het Netwerk Digitaal Erfgoed heeft als opzet om collecties van archieven, bibliotheken, musea, media en kennisinstellingen digitaal en online beschikbaar te krijgen. Daarmee is het Jenevermuseum het tweede Schiedamse museum dat dit manifest tekende. Het Stedelijk Museum Schiedam was in mei van dit jaar de eerste erfgoedinstelling sinds de coronalockdown die het manifest ondertekende. Het Jenevermuseum gaat de digitalisering van de collectie stapsgewijs aanpakken. Op dit moment worden zo’n vijfduizend miniatuurflesjes gefotografeerd en beschreven. 

Schiedam - Het Jenevermuseum heeft het NDE-manifest (Netwerk Digitaal Erfgoed) getekend.

Het Netwerk Digitaal Erfgoed heeft als opzet om collecties van archieven, bibliotheken, musea, media en kennisinstellingen digitaal en online beschikbaar te krijgen. Daarmee is het Jenevermuseum het tweede Schiedamse museum dat dit manifest tekende. Het Stedelijk Museum Schiedam was in mei van dit jaar de eerste erfgoedinstelling sinds de coronalockdown die het manifest ondertekende.

Het Jenevermuseum gaat de digitalisering van de collectie stapsgewijs aanpakken. Op dit moment worden zo’n vijfduizend miniatuurflesjes gefotografeerd en beschreven.

In een reactie op de website van het Netwerk Digitaal Erfgoed laat directeur Marjolein Beumer van het Jenevermuseum weten dat er binnenkort een nieuwe website komt waardoor de collectie bij een groter publiek kan worden gebracht.