advertentie
woensdag 25 november 2020 14:38

Opnieuw inrichten Havendijk in volle gang

De Havendijk in Schiedam-Zuid wordt opnieuw ingericht om de straat toegankelijker en verkeersveiliger te maken. Ondanks de coronacrisis gaat het werk gewoon door.
Vanwege een vertraging in de planning heeft de aannemer de ontsluitingsroute en de fasering iets aangepast. De fases 3 en 4 zijn samengevoegd. Fase 3 betreft het traject Havendijk-Lekstraat tot aan de Koninginnebrug. Fase 4 gaat van de Lekstraat naar de Buitenhavenweg.

Bij de Havendijk komen kleine kleurrijke bomen. In juni werden negen bomen langs de Havendijk tussen de Maasboulevard en de Lekstraat gekapt. De gemeente plant hier nieuwe bomen voor terug, die niet vatbaar zijn voor de iepziekte. Bij de nieuwe inrichting wordt een aantal belangrijke punten aangepakt. Zo wordt er onder meer een tweerichtingsfietspad en nieuwe oversteekplaatsen aangelegd.

Het project is onderdeel van het programma Bestaand Rotterdams Gebied, waarbij wordt geïnvesteerd in een groenere en schonere Rotterdamse regio. Zo moet de economische groei van het gebied hand in hand gaan met de leefkwaliteit.

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN

Media