advertentie
woensdag 25 november 2020 22:36

Sloop woningen Parkweg in volle gang

De sloop van de woningen in het gebied aan de Van Heuven Goedhartstraat en de M.C.M. de Grootstraat in Nieuwland is gestart. Het gaat daarbij onder meer om de portiekflats langs de Parkweg. In opdracht van Woonplus en de gemeente Schiedam zullen hier duurzame woningen en appartementen worden gebouwd.

In juli vond de symbolische start van het nieuwbouwproject plaats, dat In De Buurttuin gaat heten. Deze naam verwijst naar de collectieve buurttuinen die zullen worden aangelegd. Het groen is er al maar moet straks nog meer onderdeel van de buurt uit gaan maken.

De buurttuinen tussen de woningen kunnen door de toekomstige bewoners gebruikt worden als verlengstuk van het huis. Binnen het project zullen er 238 woningen worden gerealiseerd. Er komen zowel koop- als huurwoningen. 60% van de woningen zal bestaan uit sociale huurwoningen, die door Woonplus zullen worden verhuurd. De overige 40% bestaat uit vrije sector huur- en koopwoningen.

Het bouwen gebeurt in vier fases. De laatste woningen zullen in 2024 worden gebouwd.

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN

Media