advertentie
donderdag 26 november 2020 16:25

Schiedam behoudt OV-lijnen maar frequentie gaat omlaag

De frequentie op de verschillende metro-, tram- en buslijnen gaat in Schiedam, vooral tijdens de spitsuren, omlaag. Dat is het gevolg van de maatregelen die moeten worden genomen om de kosten voor het openbaar vervoer in de regio beheersbaar te houden. Door de coronacrisis is het aantal reizigers in 2020 flink afgenomen en daarmee ook de inkomsten uit de verkoop van kaartjes en abonnementen. Wel blijven alle lijnen behouden op de tijdstippen waarop deze nu ook rijden. 

Schiedam - De frequentie op de verschillende metro-, tram- en buslijnen gaat in Schiedam, vooral tijdens de spitsuren, omlaag.

Dat is het gevolg van de maatregelen die moeten worden genomen om de kosten voor het openbaar vervoer in de regio beheersbaar te houden. Door de coronacrisis is het aantal reizigers in 2020 flink afgenomen en daarmee ook de inkomsten uit de verkoop van kaartjes en abonnementen. Wel blijven alle lijnen behouden op de tijdstippen waarop deze nu ook rijden.

Metrolijn A gaat in de spits niet meer rijden tussen Schiedam Centrum en Vlaardingen. De frequentie van de tramlijnen 21 en 24 gaat terug van 4x per uur naar 3x per uur. Buslijn 38 gaat in de avond van 4x per uur naar 2x per uur en in de spits van 8x per uur naar 6x per uur. Buslijn 53 en 54 gaan in de spits van 3x per uur naar 2x per uur. Buslijn 456 gaat in de spits van 6x per uur naar 4x per uur.

De ringlijn Schiedam, die ontstaat door een koppeling van de lijnen 51 en 53, gaat in 2021 rijden op werkdagen tussen 07.00 uur en 19.00 uur. Dit is mogelijk door een extra bijdrage vanuit de regio. Wel wordt de geplande start van de avond- en weekendbediening van de ringlijn naar verwachting verplaatst naar de tweede helft van 2021.