advertentie
donderdag 26 november 2020 17:48

Schiedamse ambtenaren krijgen € 150,- thuiswerkvergoeding

Schiedamse gemeenteambtenaren krijgen éénmalig een uitkering van € 150,- voor de in 2020 gemaakte kosten voor het thuiswerken. Dat heeft het college van Burgemeester en Wethouders besloten. Sinds de uitbraak van COVID-19 werkt een groot deel van de medewerkers van de gemeente vanuit huis. Er worden dan extra kosten gemaakt zoals voor energie en internet. Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) becijferde eerder dat het een werknemer gemiddeld € 2,- per dag kost om thuis te werken. Werkgevers, zoals de gemeente Schiedam, besparen kosten als de medewerkers thuiswerken,  onder andere op schoonmaakkosten en energie.

Schiedam - Schiedamse gemeenteambtenaren krijgen éénmalig een uitkering van € 150,- voor de in 2020 gemaakte kosten voor het thuiswerken.

Dat heeft het college van Burgemeester en Wethouders besloten. Sinds de uitbraak van COVID-19 werkt een groot deel van de medewerkers van de gemeente vanuit huis. Er worden dan extra kosten gemaakt zoals voor energie en internet. Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) becijferde eerder dat het een werknemer gemiddeld € 2,- per dag kost om thuis te werken.

Werkgevers, zoals de gemeente Schiedam, besparen kosten als de medewerkers thuiswerken,  onder andere op schoonmaakkosten en energie.