advertentie
zondag 29 november 2020 13:11

Bord Orpheus vernield: 'Respect is weg'

Bord Orpheus vernield: 'Respect is weg' Foto: Annelies Prins

Het bord over de geschiedenis van Orpheus bij de muziekkoepel in het Sterrebos is vernield. 'Helaas is het respect voor de geschiedenis van het oudste koor van Schiedam verloren' laat Annelies Prins aan SCHIE weten. Opgetreden wordt er door de coronacrisis al sinds maart niet meer en sinds 12 oktober wordt er ook niet meer gerepeteerd. 'Er moet duidelijk gemaakt worden dat het al verschrikkelijk is voor de koren in deze coronatijd dat er niet gezongen mag worden. Dat doet de leden al zeer veel pijn en dan nu dit' aldus dirigent Annelies Prins.

Schiedam - Het bord over de geschiedenis van Orpheus bij de muziekkoepel in het Sterrebos is vernield. 'Helaas is het respect voor de geschiedenis van het oudste koor van Schiedam verloren' laat Annelies Prins aan SCHIE weten. 

Het Koninklijk Schiedams Mannenkoor Orpheus is één van de oudste mannenkoren in Nederland en sowieso de oudste culturele vereniging van Schiedam, opgericht op 29 augustus 1866.

Opgetreden wordt er door de coronacrisis al sinds maart niet meer en sinds 12 oktober wordt er ook niet meer gerepeteerd. 'Er moet duidelijk gemaakt worden dat het al verschrikkelijk is voor de koren in deze coronatijd dat er niet gezongen mag worden. Dat doet de leden al zeer veel pijn en dan nu dit' aldus dirigent Annelies Prins.