advertentie
donderdag 03 december 2020 14:18

Corona in Schiedam: weer meer besmettingen en één ziekenhuisopname

Het coronavirus is nog niet op z'n retour in Schiedam: het RIVM meldt donderdag 45 nieuwe besmettingen onder Schiedammers. Er werd één Schiedammer met corona in het ziekenhuis opgenomen. Gisteren werden er nog 39 nieuwe coronabesmettingen gemeld en eergisteren 31. De vandaag gemelde officiële totalen voor Schiedam tot nu toe: 4.153 positieve tests, 128 Schiedammers zijn in het ziekenhuis opgenomen (geweest) en 38 stadsgenoten zijn overleden aan de gevolgen van een coronabesmetting. De werkelijke cijfers van het aantal besmettingen en sterfgevallen liggen naar alle waarschijnlijkheid veel hoger. 

Het coronavirus is nog niet op z'n retour in Schiedam: het RIVM meldt donderdag 45 nieuwe besmettingen onder Schiedammers. Er werd één Schiedammer met corona in het ziekenhuis opgenomen.

Gisteren werden er nog 39 nieuwe coronabesmettingen gemeld en eergisteren 31.

De vandaag gemelde officiële totalen voor Schiedam tot nu toe: 4.153 positieve tests, 128 Schiedammers zijn in het ziekenhuis opgenomen (geweest) en 38 stadsgenoten zijn overleden aan de gevolgen van een coronabesmetting. De werkelijke cijfers van het aantal besmettingen en sterfgevallen liggen naar alle waarschijnlijkheid veel hoger. 

Ook landelijk was er (weer) een toename te zien: er werden 5.641 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld, dat zijn er 706 meer dan gisteren.

Het aantal patiënten in de Nederlandse ziekenhuizen daalde wel door: in totaal liggen er nu 1.595 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 1.606), van wie 458 op de IC (gisteren: 475).