advertentie
zaterdag 05 december 2020 15:56

Vier Schiedammers opgenomen in ziekenhuis vanwege coronavirus

Het RIVM meldt zaterdag dat vier Schiedammers met corona er zo slecht aan toe waren dat ze in het ziekenhuis moesten worden opgenomen. Er werden 21 nieuwe besmettingen gemeld. Dat is lager dan de afgelopen dagen maar onze GGD meldde gisteren dat er een storing was. De vandaag gemelde officiële totalen voor Schiedam tot nu toe: 4.196 positieve tests, 132 Schiedammers zijn in het ziekenhuis opgenomen (geweest) en 39 stadsgenoten zijn overleden aan de gevolgen van een coronabesmetting. De werkelijke cijfers van het aantal besmettingen en sterfgevallen liggen naar alle waarschijnlijkheid veel hoger. 

Het RIVM meldt zaterdag dat vier Schiedammers met corona er zo slecht aan toe waren dat ze in het ziekenhuis moesten worden opgenomen. Er werden 21 nieuwe besmettingen gemeld. Dat is lager dan de afgelopen dagen maar onze GGD meldde gisteren dat er een storing was.

De vandaag gemelde officiële totalen voor Schiedam tot nu toe: 4.196 positieve tests, 132 Schiedammers zijn in het ziekenhuis opgenomen (geweest) en 39 stadsgenoten zijn overleden aan de gevolgen van een coronabesmetting. De werkelijke cijfers van het aantal besmettingen en sterfgevallen liggen naar alle waarschijnlijkheid veel hoger. 

Landelijk was er een toename te zien in het aantal besmettingen: er werden vandaag 6.577 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 656 meer dan gisteren werden gemeld en het hoogste aantal sinds bijna een maand.

Het aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen daalde wel weer: in totaal liggen er nu 1.602 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 1625), van wie 472 op de IC (gisteren: 473).