advertentie
zondag 06 december 2020 14:43

Corona in Schiedam: vandaag 60 nieuwe besmettingen gemeld, hoogste aantal sinds 5 november

Het RIVM meldt zondag maar liefst 60 nieuwe bevestigde besmettingen onder de Schiedammers. Dat is het hoogste aantal sinds 5 november. Mogelijk is dit hoge aantal het gevolg van een storing bij de GGD, waardoor sinds woensdag de uitslagen langer op zich lieten wachten. Eén Schiedammer met corona was er de afgelopen 24 uur zo slecht aan toe, dat deze patiënt in het ziekenhuis moest worden opgenomen. De afgelopen dagen werden er in Schiedam respectievelijk 21, 22 en 45 nieuwe coronabesmettingen gemeld.

 

Het RIVM meldt zondag maar liefst 60 nieuwe bevestigde besmettingen onder de Schiedammers. Dat is het hoogste aantal sinds 5 november. Mogelijk is dit hoge aantal het gevolg van een storing bij de GGD, waardoor sinds woensdag de uitslagen langer op zich lieten wachten. Eén Schiedammer met corona was er de afgelopen 24 uur zo slecht aan toe, dat deze patiënt in het ziekenhuis moest worden opgenomen.

De afgelopen dagen werden er in Schiedam respectievelijk 21, 22 en 45 nieuwe coronabesmettingen gemeld.

De vandaag gemelde officiële totalen voor Schiedam tot nu toe: 4.256 positieve tests, 133 Schiedammers zijn in het ziekenhuis opgenomen (geweest) en 39 stadsgenoten zijn overleden aan de gevolgen van een coronabesmetting. De werkelijke cijfers van het aantal besmettingen en sterfgevallen liggen naar alle waarschijnlijkheid veel hoger. 

Landelijk was er weer een toename te zien in het aantal besmettingen: er werden vandaag 6.814 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld, 242 meer dan gisteren.

Ook slecht nieuws uit de Nederlandse ziekenhuizen: in totaal liggen er nu 1.641 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 1.602), van wie 469 op de IC (gisteren: 472). Er zijn dus meer coronapatiënten opgenomen dan ontslagen.