advertentie
maandag 07 december 2020 14:15

Corona in Schiedam: vandaag 36 nieuwe besmettingen en drie ziekenhuisopnames

Het RIVM meldt maandag 36 nieuwe bevestigde besmettingen onder de Schiedammers. Drie Schiedammer met corona waren er de afgelopen 24 uur zo slecht aan toe, dat deze patiënten in het ziekenhuis moesten worden opgenomen. De afgelopen dagen werden er in Schiedam respectievelijk 60, 21, 22 en 45 nieuwe coronabesmettingen gemeld. De vandaag gemelde officiële totalen voor Schiedam tot nu toe: 4.293 positieve tests, 136 Schiedammers zijn in het ziekenhuis opgenomen (geweest) en 39 stadsgenoten zijn overleden aan de gevolgen van een coronabesmetting. De werkelijke cijfers van het aantal besmettingen en sterfgevallen liggen naar alle waarschijnlijkheid veel hoger. 

Het RIVM meldt maandag 36 nieuwe bevestigde besmettingen onder de Schiedammers. Drie Schiedammer met corona waren er de afgelopen 24 uur zo slecht aan toe, dat deze patiënten in het ziekenhuis moesten worden opgenomen.

De afgelopen dagen werden er in Schiedam respectievelijk 60, 21, 22 en 45 nieuwe coronabesmettingen gemeld.

De vandaag gemelde officiële totalen voor Schiedam tot nu toe: 4.293 positieve tests, 136 Schiedammers zijn in het ziekenhuis opgenomen (geweest) en 39 stadsgenoten zijn overleden aan de gevolgen van een coronabesmetting. De werkelijke cijfers van het aantal besmettingen en sterfgevallen liggen naar alle waarschijnlijkheid veel hoger. 

Landelijk was er voor de zesde achtereenvolgende dag een stijging van het aantal nieuwe coronabesmettingen te zien: vandaag worden er 7.134 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld, 333 meer dan gisteren.

In de Nederlandse ziekenhuizen was er opnieuw een stijging te zien van het het aantal coronapatiënten. In totaal liggen er nu 1.660 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 1.641), van wie 470 op de IC (gisteren: 469). Er zijn dus meer coronapatiënten opgenomen dan ontslagen.