advertentie
maandag 07 december 2020 20:23

KNMI geeft code geel af voor mist

Het KNMI waarschuwt voor mist en heeft code geel afgegeven voor vanavond. Plaatselijk kan het zicht minder zijn dan 200 meter. In Zeeland en Zuid-Holland komt lokaal dichte mist voor met een zicht van minder dan 200 meter. Vanavond en vannacht kan ook elders in het land plaatselijk dichte mist ontstaan. Verder is er in de loop van de avond en nacht vooral in het oosten kans op lokale gladheid door bevriezing van natte weggedeeltes. Er zijn gevaarlijke rijomstandigheden door slecht zicht. Pas snelheid aan en houd voldoende afstand. Mist kan verraderlijk zijn door plotseling optreden.

Het KNMI waarschuwt voor mist en heeft code geel afgegeven voor vanavond. Plaatselijk kan het zicht minder zijn dan 200 meter.

In Zeeland en Zuid-Holland komt lokaal dichte mist voor met een zicht van minder dan 200 meter. Vanavond en vannacht kan ook elders in het land plaatselijk dichte mist ontstaan. Verder is er in de loop van de avond en nacht vooral in het oosten kans op lokale gladheid door bevriezing van natte weggedeeltes.

Er zijn gevaarlijke rijomstandigheden door slecht zicht. Pas snelheid aan en houd voldoende afstand. Mist kan verraderlijk zijn door plotseling optreden.