advertentie
dinsdag 08 december 2020 14:47

Afgelopen week daling coronabesmettingen en stijging ziekenhuisopnames in Schiedam

In de afgelopen week zijn er onder de Schiedammers 246 nieuwe besmettingen gemeld. Dat is minder dan in de weken hiervoor (resp. 288 en 267). Landelijk was er in een week tijd juist een sterke stijging te zien van 27%. Het aantal Schiedammers dat met een coronabesmetting in het ziekenhuis werd opgenomen steeg wel: afgelopen week werden er 11 Schiedammers opgenomen, de week ervoor waren dat er acht. Het aantal sterfgevallen bleef gelijk op twee per week.

Schiedam - In de afgelopen week zijn er onder de Schiedammers 246 nieuwe besmettingen gemeld. Dat is minder dan in de weken hiervoor (resp. 288 en 267). Landelijk was er in een week tijd juist een sterke stijging te zien van 27%.

Het aantal Schiedammers dat met een coronabesmetting in het ziekenhuis werd opgenomen steeg wel: afgelopen week werden er 11 Schiedammers opgenomen, de week ervoor waren dat er acht.

Het aantal sterfgevallen bleef gelijk op twee per week.

De vandaag gemelde officiële totalen voor Schiedam tot nu toe:  4.315 positieve tests, 136 Schiedammers zijn in het ziekenhuis opgenomen (geweest) en 40 stadsgenoten zijn overleden aan de gevolgen van een coronabesmetting. De werkelijke cijfers van het aantal besmettingen en sterfgevallen liggen naar alle waarschijnlijkheid veel hoger. 

Landelijk was er afgelopen week een flinke toename van maar liefst 27 %: de afgelopen week werden er 43.103 nieuwe positieve tests gemeld, tegen 33.949 positieve tests een week eerder. Het RIVM spreekt van een 'zorgwekkende stijging'.

Vanaf 1 december mogen ook mensen zonder klachten zich laten testen. Van die mensen bleek 10 % het virus toch te hebben opgelopen. Het aantal afgenomen tests steeg, maar ook het percentage van alle tests dat positief bleek te zijn steeg van 11,1 naar 11,6.