advertentie
dinsdag 08 december 2020 18:51

Schiedammer David de Vries maakt 'inhakers' op het nieuws

Schiedammer David de Vries maakt 'inhakers' op het nieuws David de Vries

De in Schiedam wonende David de Vries (41 jaar) maakt inhakers op het nieuws op Instagram en Reddit onder de naam Blikvoer. Met tegeltjeswijsheden en bewerkte foto's zorgt hij regelmatig voor een glimlach bij zijn volgers.  David stuurde ons de foto van de monoliet op het Stadserf en dat prikkelde onze nieuwsgierigheid. Wie is dit en waarom doet hij dit? 'Ik ben geboren en getogen in Dordrecht. De liefde heeft mij inmiddels al ruim 10 jaar geleden naar Schiedam gebracht, waar vervolgens ook nog eens drie kinderen uit voortgekomen zijn.'

Schiedam - De in Schiedam wonende David de Vries (41 jaar) maakt inhakers op het nieuws op Instagram en Reddit onder de naam Blikvoer. Met tegeltjeswijsheden en bewerkte foto's zorgt hij regelmatig voor een glimlach bij zijn volgers. 

David stuurde ons de foto van de monoliet op het Stadserf en dat prikkelde onze nieuwsgierigheid. Wie is dit en waarom doet hij dit?

IMG 2054

Ben je een geboren en getogen Schiedammer? 

Nee, ik ben geboren en getogen in Dordrecht. De liefde heeft mij inmiddels al ruim 10 jaar geleden naar Schiedam gebracht, waar vervolgens ook nog eens drie kinderen uit voortgekomen zijn.

Wat is je beroep?

Grafisch ontwerper / Content Creative. Werkzaam bij het Landelijk Bureau van D66. Af en toe doe ik nog kleine freelance klussen onder de naam Blikvoer Ontwerp.

Waarom ben je Blikvoer begonnen? 

In het begin werd onder de naam Blikvoer vooral freelance werk uitgevoerd. Dat bestond uit webdesign, grafisch- en interactie ontwerp. Dit deed ik samen met mijn vriendin.

IMG 2055

Hoe kom je aan de naam Blikvoer?

Blikvoer staat voor “voer voor het oog”.

Wanneer ben je ermee begonnen?

Blikvoer is ontstaan tijdens mijn opleiding Communicatie en Multimedia Design, inmiddels al in het jaar kruik (lees: 2008). De beeldbewerkingen en creatieve inhakers voor bedrijven is pas de laatste jaren op mijn pad gekomen. Dit beviel mij zo goed, dat ik nu vooral op hobbymatige basis probeer om af en toe leuke actuele inhakers, beeldmanipulaties te maken. Maar dit kan soms ook een simpele “tegeltjeswijsheid” zijn.

IMG 2057

Wie is je grote voorbeeld? Ik zie een beetje de stijl van Maurice van Berkel klopt dat?

Ik heb niet perse een groot voorbeeld, ik haal in brede zin vaak inspiratie uit absurdistische humor zoals Jiskefet, Henry van Loon, Lucky Tv, Kamagurka, Joardy Film.. dat soort werk. Qua technieken is van Berkel uiteraard een doorgewinterde photoshopkoning, maar ook in diverse Reddit Communities of op Youtube is genoeg inspiratie te vinden. 

Krijg je veel reacties?

Dat verschilt heel erg, vooral de posts die te maken hebben met het overlijden van bekende mensen (Dick Bruna, Albert Uderzo..) deden het erg goed (op Reddit), dus misschien moet ik meer met de dood doen ;) Ik krijg in ieder geval niet zoveel likes als een gemiddelde scholier een dansje doet op Insta. Dat algoritme moet ik nog zien te doorbreken.

Wat is je droom/ wat wil je bereiken met Blikvoer? 

1k volgers op Instagram, dan ben ik al blij haha. En misschien nog een keer écht viral gaan.

Het gaat mij vooral om de lol van het maken en het publiek volgt daarna wel. Al zijn het 30 likes, dan heb ik wel met een vol klaslokaal iets leuks mogen delen. Zijn het er 2k, dan heb je toch de grote zaal van De Maassilo stijf uitverkocht ;)

IMG 2056

Hoeveel tijd kost het maken van de illustraties?

Ik noem het liever beeldbewerkingen, maar de tijd verschilt van 2 tot 5 uur. Meestal probeer ik dit verspreid over de kleine momenten dat ik tijd heb, te verdelen. Dan ligt het soms een paar dagen stil in een digitaal hoekje te wachten. Ik kan uren gaan perfectioneren, maar maar vaak is het ook wel prima om het gewoon online te zetten, het moet wel leuk blijven allemaal.

Hoe ga je te werk?

Vaak borrelt er een idee op, noteer ik dat in een lijstje voor later. Meestal heb ik er wel gelijk een beeld erbij, zoek de juiste foto’s en losse elementen op internet en gebruik ik vervolgens Photoshop om dit beeld te realiseren.