advertentie
woensdag 09 december 2020 18:03

Schrik zit er na reeks aanslagen ook in bij Poolse supermarkt Biedronka in Schiedam

Schrik zit er na reeks aanslagen ook in bij Poolse supermarkt Biedronka in Schiedam Foto ter illustratie

De schrik zit er in bij de Poolse supermarkt Biedronka in Schiedam. De eigenaar maakt zich zorgen nu er voor de derde keer in twee dagen tijd een filiaal van de Poolse keten is opgeblazen. Ze vrezen dat 'hun' supermarkt het volgende doelwit is.  De 22-jarige eigenaar van de Biedronka in Schiedam vertelt aan Rijnmond dat hij geen idee heeft waarom de supermarkten opgeblazen worden. "Het is natuurlijk heftig", zegt Jaad Asnafy tegen de regionale omroep. "Ik ben even verbaasd als de andere mensen. Ik vind het erg jammer dat het gebeurt."

Schiedam - De schrik zit er in bij de Poolse supermarkt Biedronka in Schiedam. De eigenaar maakt zich zorgen nu er voor de derde keer in twee dagen tijd een filiaal van de Poolse keten is opgeblazen. Ze vrezen dat 'hun' supermarkt het volgende doelwit is. 

De 22-jarige eigenaar van de Biedronka in Schiedam vertelt aan Rijnmond dat hij geen idee heeft waarom de supermarkten opgeblazen worden. "Het is natuurlijk heftig", zegt Jaad Asnafy tegen de regionale omroep. "Ik ben even verbaasd als de andere mensen. Ik vind het erg jammer dat het gebeurt."

In de nacht van dinsdag op woensdag werd de achtergevel van de vestiging in Beverwijk weggeblazen. De nacht ervoor was het al raak bij de Biedronka's in Aalsmeer en Heeswijk-Dinther. De winkels in Beverwijk en Aalsmeer hebben dezelfde eigenaar. Die zegt tegen de NOS dat hij denkt dat de daders het op hem hebben gemunt, al zegt hij niet te weten wie erachter zit. 

Biedronka (Pools voor lieveheersbeestje; het symbool voor vrede en geluk) is in Polen met meer dan drieduizend winkels een van de grote supermarktketens. In Nederland zitten er twaalf, in onze regio drie: in Rotterdam, Schiedam en Dordrecht dus. Alle drie hebben een andere eigenaar. De politie houdt de winkels de komende tijd extra in de gaten.

De eigenaar van de Schiedamse Biedronka kan zich niet indenken waarom hij een doelwit zou zijn. "Zover ik weet heb ik geen problemen gehad met klanten of andere mensen. Iedere klant verlaat mijn winkel met een glimlach op z'n gezicht. Ik denk niet dat wij het volgende doelwit zijn. Ik hoop het tenminste", zegt hij. 

Ook voor zijn personeel is het heftig. "Ze maken zich ook wel zorgen. Ik geef ze de vrijheid om niet te komen werken als dat niet goed voelt. Dat laat ik aan hen over."

Bron: Rijnmond, Roxane Peters & Esther Schalkwijk