advertentie
donderdag 10 december 2020 15:20

Vrijwilligers Stadsherstel dragen panden Hoogstraat over aan nieuwe eigenaar

De Stichting Stadsherstel Schiedam heeft een aantal panden op de Hoogstraat donderdag, met instemming van de gemeente, overgedragen aan Stadsherstel Maassteden BV. De panden, die in slechte staat verkeerden, werden in 2010 en 2015 door de stichting overgenomen van de gemeente. Onder leiding van de vrijwilligers in de stichting zijn de panden de afgelopen jaren opgeknapt. Stadsherstel Maassteden BV, dat is opgericht omdat het werk voor de vrijwilligers te veel werd, zet met de overname de werkzaamheden van de Stichting Stadsherstel Schiedam voort. De opbrengsten uit de panden komen ten goede aan Schiedamse projecten.

Schiedam - De Stichting Stadsherstel Schiedam heeft een aantal panden op de Hoogstraat donderdag, met instemming van de gemeente, overgedragen aan Stadsherstel Maassteden BV.

De panden, die in slechte staat verkeerden, werden in 2010 en 2015 door de stichting overgenomen van de gemeente. Onder leiding van de vrijwilligers in de stichting zijn de panden de afgelopen jaren opgeknapt. Stadsherstel Maassteden BV, dat is opgericht omdat het werk voor de vrijwilligers te veel werd, zet met de overname de werkzaamheden van de Stichting Stadsherstel Schiedam voort. De opbrengsten uit de panden komen ten goede aan Schiedamse projecten.

“We zijn dankbaar dat de gemeente meewerkt aan de overdracht van deze panden aan onze BV, dit geeft onze Stadsherstelorganisatie de nodige armslag voor onze missie: het opknappen van monumenten in de binnensteden van Schiedam, Vlaardingen en Maassluis’, zegt directeur Vera Schelberg-van der Vlerk in een reactie. Burgemeester Lamers laat in een reactie weten het mooi te vinden dat het werk aan de panden op de Hoogstraat op deze manier wordt voortgezet.