advertentie
donderdag 10 december 2020 14:38

Politie zet achtervolging in op inbreker

Politie zet achtervolging in op inbreker Foto: Twitter/polvandervliet

De politie heeft woensdagavond een man aangehouden na een achtervolging. Agenten in burgerkleding zagen twee mannen in een portiek op de Burgemeester van Haarenlaan zenuwachtig om zich heen kijken. Eén van de twee bleek een bekende overlastgever te zijn. Tijdens controle van de andere man ging hij er vandoor op een fiets. Na een achtervolging wisten de agenten de man verderop in de wijk klem te rijden en alsnog staande te houden. De fiets waarop hij reed bleek gestolen. Hij had niet alleen inbrekersgereedschap bij zich, maar ook een mes en (vermoedelijk) drugs. De man is aangehouden.

Schiedam - De politie heeft woensdagavond een man aangehouden na een achtervolging. 

Agenten in burgerkleding zagen twee mannen in een portiek op de Burgemeester van Haarenlaan zenuwachtig om zich heen kijken. Eén van de twee bleek een bekende overlastgever te zijn.

Tijdens controle van de andere man ging hij er vandoor op een fiets. Na een achtervolging wisten de agenten de man verderop in de wijk klem te rijden en alsnog staande te houden. De fiets waarop hij reed bleek gestolen. Hij had niet alleen inbrekersgereedschap bij zich, maar ook een mes en (vermoedelijk) drugs. De man is aangehouden.

Beide mannen hebben volgens wijkagent Van der Vliet een proces verbaal gekregen voor 'onnodig ophouden' in een portiek.