advertentie
donderdag 10 december 2020 22:54

Scheuring in bestuur Stichting Schiedam aan de Slag

Er is een scheuring in het bestuur van Stichting Schiedam aan de Slag. Zo erg dat de bestuursleden de stekker uit de Facebookpagina gaan trekken. De website is ook offline. De stichting zet zich sinds juni van dit jaar in voor de Schiedamse samenleving en biedt ondersteuning aan Schiedammers daar waar nodig is. In september maakten we nog een reportage over de succesvolle stichting.

Schiedam - Er is een scheuring in het bestuur van Stichting Schiedam aan de Slag. Zo erg dat de bestuursleden de stekker uit de Facebookpagina gaan trekken. De website is ook offline.

De stichting zet zich sinds juni van dit jaar in voor de Schiedamse samenleving en biedt ondersteuning aan Schiedammers daar waar nodig is. In september maakten we nog een reportage over de succesvolle stichting.

In een verklaring op de Facebookpagina van de Stichting stellen de bestuursleden: 'door verschil van mening betreft de toekomstvisie en de uitvoering daarvan gaat het bestuur helaas uit elkaar. Deze Facebookpagina zal binnenkort verwijderd worden'. In het bestuur zaten onder andere Annette Kooij en Jenneke van den Berg.

De post begint nog positief: 'De afgelopen maanden is er door een aantal mensen onbezoldigd keihard gewerkt om van een lopend burgerinitiatief een professionele stichting neer te zetten. Met trots kunnen we constateren dat we op de juiste weg waren en dat de problematiek die in de wijk Nieuwland speelt wederom onder de aandacht is gebracht. Ook is er een financiële ruimte gecreëerd door donaties, subsidies en fondsen om diverse acties te ondernemen'.

Initiatiefneemster Willy Heikamp gaat volgens de verklaring van de opstappende bestuursleden wél door: 'Wij willen de betrokken Schiedammers bedanken voor hun inzet en wensen Stichting Schiedam aan de Slag, de voorzitter Willy Heikamp en een mogelijk nieuw bestuur het beste toe voor de toekomst.'