advertentie
vrijdag 11 december 2020 13:27

Corona in Schiedam: twee ziekenhuisopnames, twee Schiedammers overleden en 33 nieuwe besmettingen

Het RIVM meldt vrijdag 33 nieuwe bevestigde besmettingen onder de Schiedammers, dat is bijna evenveel als gisteren (34). Twee Schiedammers waren er zo slecht aan toe dat deze patiënten in het ziekenhuis moesten worden opgenomen, twee Schiedammers zijn overleden als gevolg van een coronabesmetting. De vandaag gemelde officiële totalen voor Schiedam tot nu toe: 4.404 positieve tests, 142 Schiedammers zijn in het ziekenhuis opgenomen (geweest) en 45 stadsgenoten zijn overleden aan de gevolgen van een coronabesmetting. De werkelijke cijfers van het aantal besmettingen n sterfgevallen liggen naar alle waarschijnlijkheid veel hoger. 

Het RIVM meldt vrijdag 33 nieuwe bevestigde besmettingen onder de Schiedammers, dat is bijna evenveel als gisteren (34). Twee Schiedammers waren er zo slecht aan toe dat deze patiënten in het ziekenhuis moesten worden opgenomen, twee Schiedammers zijn overleden als gevolg van een coronabesmetting. 

De vandaag gemelde officiële totalen voor Schiedam tot nu toe: 4.404 positieve tests, 142 Schiedammers zijn in het ziekenhuis opgenomen (geweest) en 45 stadsgenoten zijn overleden aan de gevolgen van een coronabesmetting. De werkelijke cijfers van het aantal besmettingen n sterfgevallen liggen naar alle waarschijnlijkheid veel hoger. 

Landelijk was er weer een kleine toename in het aantal dagelijkse besmettingen: er werden door het RIVM 8.894 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld, 120 meer dan gisteren.

Het aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen is weer toegenomen: in totaal liggen er nu 1.681 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 1.648), van wie 472 op de IC (gisteren: 469).