advertentie
zaterdag 12 december 2020 14:28

Corona in Schiedam: 29 nieuwe besmettingen en één Schiedammer overleden

Het RIVM meldt zaterdag 29 nieuwe bevestigde besmettingen onder de Schiedammers, dat is iets minder dan gisteren (33). Eén Schiedammer is overleden als gevolg van een coronabesmetting. Landelijk was er weer een toename. Nieuwe maatregelen lijken onvermijdelijk. De vandaag gemelde officiële totalen voor Schiedam tot nu toe: 4.434 positieve tests, 142 Schiedammers zijn in het ziekenhuis opgenomen (geweest) en 46 stadsgenoten zijn overleden aan de gevolgen van een coronabesmetting. De werkelijke cijfers van het aantal besmettingen n sterfgevallen liggen naar alle waarschijnlijkheid veel hoger. 

Het RIVM meldt zaterdag 29 nieuwe bevestigde besmettingen onder de Schiedammers, dat is iets minder dan gisteren (33). Eén Schiedammer is overleden als gevolg van een coronabesmetting. Landelijk was er weer een toename. Nieuwe maatregelen lijken onvermijdelijk.

De vandaag gemelde officiële totalen voor Schiedam tot nu toe: 4.434 positieve tests, 142 Schiedammers zijn in het ziekenhuis opgenomen (geweest) en 46 stadsgenoten zijn overleden aan de gevolgen van een coronabesmetting. De werkelijke cijfers van het aantal besmettingen n sterfgevallen liggen naar alle waarschijnlijkheid veel hoger. 

Landelijk was er weer een toename in het aantal dagelijkse besmettingen: er werden door het RIVM 9.182 nieuwe besmettingen gemeld, 303 meer dan gisteren. Het hoogste aantal sinds 1 november.

Ook in de Nederlandse ziekenhuizen is er een toename te zien: in totaal liggen er nu 1.723 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 1.681), van wie 481 op de IC (gisteren: 472).