advertentie
zaterdag 12 december 2020 14:45

Gemeente doneert AED, maar wie hangt um op?

De gemeente Schiedam heeft een AED aangeschaft voor de Kuyperlaan. 'Hartstikke fijn, maar wie kan helpen met het ophangen?' vraagt Daisy Holthuijsen zich af. Er was een buurt-aed-actie gestart, maar die liep voor geen meter. De gemeente schoot te hulp en betaalde het levensreddende apparaat geheel zelf. Daisy kreeg de AED thuis afgeleverd, maar heeft geen idee hoe ze die op moet hangen. 'Hij komt te hangen bij het koffiehuis op de Nolenslaan' laat Daisy aan SCHIE weten. 'Hopelijk is er iemand die verstand heeft van elektriciteit en weet hoe het moet'.

Schiedam - De gemeente Schiedam heeft een AED aangeschaft voor de Kuyperlaan. 'Hartstikke fijn, maar wie kan helpen met het ophangen?' vraagt Daisy Holthuijsen zich af.

Er was op 12 juli een buurt-aed-actie gestart, maar die liep voor geen meter. De gemeente schoot te hulp en betaalde het levensreddende apparaat geheel zelf. Daisy kreeg de AED thuis afgeleverd, maar heeft geen idee hoe ze die op moet hangen.

'Hij komt te hangen bij het koffiehuis op de Nolenslaan' laat Daisy, hulpverlener bij reanimatie, aan SCHIE weten. 'Hopelijk is er iemand die verstand heeft van elektriciteit en weet hoe het moet'.

Daisy is echt 'echt super blij' met de AED 'want je redt er echt levens mee!' Het is een kast met een pinslot. Zodra die opgehangen is zal hij aangemeld worden bij de Hartstichting.'

Een AED is een apparaat dat door een schok kan zorgen dat iemand een hartstilstand overleeft. Per jaar krijgen ongeveer 17.000 mensen een hartstilstand buiten het ziekenhuis. Hoe sneller je een AED inzet bij een hartstilstand, hoe groter de overlevingskans. Daarom is het van levensbelang dat in elke buurt een AED hangt.

Mensen die willen helpen de AED op te hangen kunnen contact opnemen met SCHIE.