advertentie
dinsdag 15 december 2020 15:22

Corona in Schiedam: 19 nieuwe besmettingen, maar aantal besmettingen lager door storing

Het RIVM heeft dinsdag 19 nieuwe bevestigde besmettingen met het coronavirus onder de Schiedammers gemeld. Dat zijn er minder dan maandag (23) zondag (35) en zaterdag (29). Maar de GGD's kampten de afgelopen dagen wederom met een storing. De vandaag gemelde officiële totalen voor Schiedam tot nu toe: 4.511 positieve tests, 142 Schiedammers zijn in het ziekenhuis opgenomen (geweest) en 46 stadsgenoten zijn overleden aan de gevolgen van een coronabesmetting. De werkelijke cijfers van het aantal besmettingen n sterfgevallen liggen naar alle waarschijnlijkheid veel hoger.  Ook landelijk daalde het aantal coronabesmettingen, mogelijk mede door de storing: er werden 6.682 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld, 1.807 minder dan gisteren.

Schiedam - Het RIVM heeft dinsdag 19 nieuwe bevestigde besmettingen met het coronavirus onder de Schiedammers gemeld. Dat zijn er minder dan maandag (23) zondag (35) en zaterdag (29). Maar de GGD's kampten de afgelopen dagen wederom met een storing.

De vandaag gemelde officiële totalen voor Schiedam tot nu toe: 4.511 positieve tests, 142 Schiedammers zijn in het ziekenhuis opgenomen (geweest) en 46 stadsgenoten zijn overleden aan de gevolgen van een coronabesmetting. De werkelijke cijfers van het aantal besmettingen n sterfgevallen liggen naar alle waarschijnlijkheid veel hoger. 

Ook landelijk daalde het aantal coronabesmettingen, mogelijk mede door de storing: er werden 6.682 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld, 1.807 minder dan gisteren.

De NOS meldt dat 'het aantal besmettingen vandaag en de afgelopen twee dagen lager is door problemen met het computerprogramma HPZone bij de GGD'.

Het aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen is flink opgelopen: het totaal aantal opgenomen COVID-patiënten bedraagt vandaag 1.954, dat zijn er maar liefst 82 meer dan de vorige dag. Daarvan liggen er 1.430 buiten de Intensive Care, 61 meer dan gisteren. Op de IC liggen 524 COVID-patiënten, 21 meer dan de dag ervoor. Er liggen daarnaast 530 non-COVID-patiënten op de IC, 7 meer dan gisteren. De totale IC-bezetting bedraagt daarmee 1.054, dat zijn 28 patiënten meer dan gisteren. Het aantal nieuwe COVID-opnames bedraagt 262 in de kliniek en 46 op de IC.