advertentie
dinsdag 15 december 2020 15:39

In Schiedam is het aantal besmettingen de afgelopen week flink gedaald

In de afgelopen week zijn er onder de Schiedammers 196 nieuwe besmettingen gemeld. Dat is minder dan in de weken hiervoor (resp. 246 en 288). Landelijk was er in een week tijd juist een sterke stijging te zien van 27%. Maar vandaag en gisteren kampte de GGD met een storing. Het aantal Schiedammers dat met een coronabesmetting in het ziekenhuis werd opgenomen daalde ook: afgelopen week werden er zes Schiedammers opgenomen, de week ervoor waren dat er 11. Het aantal sterfgevallen steeg van twee naar zes per week.

Schiedam - In de afgelopen week zijn er onder de Schiedammers 196 nieuwe besmettingen gemeld. Dat is minder dan in de weken hiervoor (resp. 246 en 288). Landelijk was er in een week tijd juist een sterke stijging te zien van 27%. Maar vandaag en gisteren kampte de GGD met een storing.

Het aantal Schiedammers dat met een coronabesmetting in het ziekenhuis werd opgenomen daalde ook: afgelopen week werden er zes Schiedammers opgenomen, de week ervoor waren dat er 11.

Het aantal sterfgevallen steeg van twee naar zes per week.

De vandaag gemelde officiële totalen voor Schiedam tot nu toe: 4.511 positieve tests, 142 Schiedammers zijn in het ziekenhuis opgenomen (geweest) en 46 stadsgenoten zijn overleden aan de gevolgen van een coronabesmetting. De werkelijke cijfers van het aantal besmettingen n sterfgevallen liggen naar alle waarschijnlijkheid veel hoger. 

Landelijk zijn er afgelopen week (9 tot en met 15 december) 58.412 nieuwe personen met een positieve testuitslag voor coronavirus gemeld. Dit is een stijging van ruim 15.000 meldingen (36%) vergeleken met de week daarvoor toen 43.103 meldingen werden gerapporteerd. Het aantal positieve COVID-19 meldingen van vandaag en gisteren is een onderrapportage doordat het registratiesysteem van de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst  sinds zondag overbelast is. Hierdoor worden positieve meldingen langzamer gemeld aan het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Het percentage mensen met een positieve testuitslag is gestegen naar 12,0%. In de week ervoor was dat 11,6%. Het reproductiegetal is gestegen en ligt boven de 1.