advertentie
woensdag 16 december 2020 09:29

Raad stemt in met aanleg warmtenet Groenoord

De Schiedamse gemeenteraad heeft in de vergadering van 15 december ingestemd met de aanleg van een warmtenet voor Groenoord. Daarmee is de Schiedamse raad één van de eersten in Nederland die ervoor kiezen om een bestaande wijk aardgasvrij te maken. Er wordt zo’n 120 miljoen euro in Groenoord geïnvesteerd in de vorm van nieuwe energie-infrastructuur en woningverbetering. In 2021 starten de voorbereidingen voor de bouw van het benodigde warmtestation en de aanleg van het warmtenet. Het project gaat zo’n 10 jaar duren. De inwoners behouden de vrijheid om zelf te kiezen of ze hun woning of pand willen aansluiten op het warmtenet.  

Schiedam - De Schiedamse gemeenteraad heeft in de vergadering van 15 december ingestemd met de aanleg van een warmtenet voor Groenoord.

Daarmee is de Schiedamse raad één van de eersten in Nederland die ervoor kiezen om een bestaande wijk aardgasvrij te maken.

Er wordt zo’n 120 miljoen euro in Groenoord geïnvesteerd in de vorm van nieuwe energie-infrastructuur en woningverbetering. In 2021 starten de voorbereidingen voor de bouw van het benodigde warmtestation en de aanleg van het warmtenet.

Het project gaat zo’n 10 jaar duren. De inwoners behouden de vrijheid om zelf te kiezen of ze hun woning of pand willen aansluiten op het warmtenet.